Пет здравословни навика стоят в основата на дългия и здравословен живот. 

...
Пет здравословни навика стоят в основата на дългия и здравословен живот. 
Коментари Харесай

Пет основни навика за дълголетие

Пет здравословни навика стоят в основата на дългия и здравословен живот.  Това откри ново изследване на екип от учени, публикувано в изданието Circulation на Американската сърдечна асоциация. Учените настояват, че в случай че човек живее съгласно тези правила, би могъл да добави повече от 10 години към живота си. Ето и кои са те:

1. Живот без цигари.

2. Здравословно хранене.

3. Минимум 30 минути умерено натоварващи извършения всеки ден.

4. Поддържане на здравословно тегло. 

5. Умерена консумация на алкохол.

Според учените тези пет простички неща удължават продължителността на живот на 50-годишна възраст с малко над 14 години при дамите и с малко над 12 при мъжете. Те са безапелационни, че даже и малко усъвършенстване в държанието може да има огромно влияние в дълготраен проект. „ Тези промени в метода на живот могат да оказват помощ за попречване на сърдечни болести и преждевременна гибел при хора, които имат сърдечни болести “, споделя Янпинг Ли от Harvard T.H. Chan School of Public Health в Бостън. Ли и екипът му доближават до тези заключения откакто проучват голям брой медицински данни за здравословното положение и продължителността на живот на повече от 123 хиляди американци. През 34-годишния интервал на следене са регистрирани 42 167 смъртни случая, като 13 953 от тях са резултат от рак, а 10 689 - на сърдечни болести.

Учените откриват, че при хората, които са се придържали към всичките тези пет рекомендации за метод на живот, рискът от гибел през следения интервал е намалял с цели 74%.  82% от подхваналите тези здравословни привички е било по-малко евентуално да умрат от сърдечни болести, а 65% - от рак.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР